ITU Yeşil Kampüs Projesi/

ITU Green Campus Project

Yıl

Year

: 2015

Yer

Location

: Maslak, İstanbul

Alan

Site

: 2.000 m²

İşveren

Client

: İTÜ Rektörlüğü/ Rectorate

Tasarım Ekibi

Design Team

: Hayriye Eşbah Tunçay, Tuğçe Onuk, Ece Sıla Bora

İTÜ Maslak kampüsü içerisinde önceden sadece asfalt yüzeylerle kaplı bir otopark ve kampüsün ana araç aksı üzerinde yer alan; kampüse konuk evi, banka, kuaför, yeme içme birimleri gibi bir takım sosyal işlevleri sağlayan bir yapının önünde sürdürülebilir peyzaj tasarımı prensiplerinin uygulandığı bir tasarım geliştirilmiştir.  Bu kapsamda alanda geçirimli beton uygulaması ile suyun direk yer altına sızdırılması, araç yolundaki geçirimsiz yüzeyden toplanan yağmur suyunun tasarım kapsamında geliştirilen biyolojik kanala yönlendirilmesi ve buradan daha temiz halde doğaya katılımının sağlanması ve ayrıca su isteği son derece az, bakım isteği az bitkilerle alanda mevcut Çınar ağaçlarının alt örtüsünün kuvvetlendirilerek biyoçeşitliliğin en üst düzeye çıkarılması sağlanmıştır. 

 

Once upon a time, an asphalt-covered parking space on the major axes of the ITU campus has been converted to a socially vibrant and ecologically viable space.  A bioswale is implemented to purify polluted surface runoff from the adjacent vehicle road.  Pervious concrete is used to allow penetration of the rainwater to the ground.  Low water use plants and native plants are used to reduce heat island effect.  The appealing new outlook of the space has provided great benefit to the establishments (small cafe's and restaurants, convenient store, bank etc) in the nearby building.

 

 

 

 

© 2017 by HET PEYZAJ KENTSEL TASARIM AR-GE LTD.ŞTİ.  info@hetpeyzaj.com | +90 537 430 3444